En riktigt god fiskrätt gör sig hundra gånger bättre ihop med ett glas gott vitt vin. Många rätter förhöjs dessutom av att tillsätta en skvätt vin under tillagningen. Det är med andra ord lätt att säga att fisk ihop med vin är en vinnande kombination. 

Ett glas vitt vin på bryggan ihop med en mustig fiskgryta en ljummen sommarkväll, bättre kan det inte bli. Det är det friska från druvorna ihop med de djupa tonerna i många fiskrätter som får smaklökarna att utföra glädjehopp. Det finns flera typer av goda vita viner, många av dessa viner kan du läsa om på https://www.thewineagency.se/sv/vinkategorier/vitt-vin/. Besök sidan och hitta ditt nya favoritvin.

En vinnande kombination

fisk och vinDet är allmänt känt att vitt vin gifter sig väl med fisk- och skaldjursrätter. Men läser man Expressen Allt om vin menar de att både rött- och vitt vin funkar till både fisk och kött. Många gånger kanske det faller naturligt att köpa rödvin till det grillade köttet och vitt vin när det vankas en god laxpasta. Det Expressen vill lyfta är att man ska våga utmana den grundprincipen, läs deras artikel om du är nyfiken på hur du ska gå till väga när du väljer vin inför middagsmaten.

Klassiska fiskrätter som passar bra ihop med vitt vin

  • Servera med färsk spenat och häll gärna i en skvätt vitt vin i själva såsen medan du tillagar den.
  • Fiskgryta med saffran. En mustig klassiker.
  • Fisksoppa med lime och kokosmjölk.

Paradiset för fisk och vin

Är du ute efter det perfekta resmålet för att uppleva det perfekta mötet mellan en god fiskrätt och ett lokalt producerat vin är Sicilien ett resmål utöver det vanliga. Perfekta förhållanden för druvor att gro ihop med färsk fisk fångad av de lokala fiskarna på ön – kan det bli bättre? Knappast. Vi i Sverige är dock också väldigt bortskämda med goda fiskevatten och fina fiskarter. Dessutom blir vi allt kräsnare när det kommer till att välja fisk när vi väl köper det. Helst ska det vara närproducerat, skriver Göteborgsposten.